fredag 14 augusti 2009

Rykte: Panduro slutar sälja Hama? (Uppdaterad!)

23 maj 2009 kl 14:42

Det går nu rykten om att Panduro ska sluta sälja pärlor och tillbehör från Hama och istället bara sälja Nabbis produkter.
Jag har mailat Panduro och väntar på deras uttalande i frågan.
Många med mig anser att Hamas pärlor är dom bättre och Panduro har varit den enda fysiska butiken där man kunnat köpa deras hopsättningsbara piggplattor.
Uppdatering kommer när jag har fått svar från Panduro.


25 maj 2009 kl 23:50

Idag har jag fått ryktet dementerat av Panduro.
Men jag vet att Samuel från partavlor.se har fått information från deras butiker att dom hopsättningsbara piggplattorna utgått från deras sortiment. Men detta har Panduro inte velat uttala sig om.


14 augusti 2009 kl 18:50

När jag var på Panduro för två veckor sedan lade jag märke till att dom hade dom hopsättningsbara piggplattorna igen. Som nyhet!? Jag fråde i kassan och tjejen sa att det var en ny vara. Jag sa att det är en vara som dom sålt i flera år. Men tydligen så var det nya bilder på förpackningen så då sålde dom ut dom "gamla" för att ersätta med dom "nya". Något jag finner väldigt konstigt.

18 kommentarer:

 1. Nej, så får det ju inte vara!! :-( Jag tycker också bättre om Hama än om Nabbi. Hoppas att det inte är sant!

  SvaraRadera
 2. Vad jag vet än så länge är att piggplattorna som man sätter ihop har utgått ur deras sortiment.
  Annars finns det alltid BR (som tyvärr inte har något jätteutbud) och cchobby.se som precis har utökat sitt sortiment och förhoppningsvis kommer att fortsätta att utöka.

  SvaraRadera
 3. Typiskt, där jag handlar försvinner det. :(
  änner dock inte till nåt om nån Nabbi, men där jag brukar handla finns det inte alls i alla fall. ^^'

  SvaraRadera
 4. Bella: Hama är bättre än Nabbi :)

  SvaraRadera
 5. Va? vad är det jag hör? Var ska jag nu köpa mina pärlor? visst har BR också påsar men deras sortiment är inte alls lika brett..

  SvaraRadera
 6. Det är sant Jenny, men om jag får bekräftat att dom ska sluta med Hamapärlor så ska jag försöka få BR att plocka in mer.

  SvaraRadera
 7. Usch och fy, måste jag alltså helt gå över till internet och sluta spontanhandla pärlorna jag behöver? Jag tycker verkligen bättre om Hamas pärlor än Nabbis.

  Kanske inte konstigt att jag tyckte pärlsortimentet var dåligt i veckan (är beroende av de stora påsarna med svarta pärlor och dessa var slut), dom kanske redan har slutat ta in nytt?

  // Johan

  SvaraRadera
 8. Det ser tyvärr inte ljust ut Johan, men jag väntar fortfarande på ett officiellt svar från Panduro så man kanske inte ska sluta hoppas helt än.

  SvaraRadera
 9. Det sjuka är att (eftersom jag ringt runt till flera Panduro) alla jag pratat med sagt att just dessa plattor varit väldigt populära senaste tiden...

  När jag väl var på Panduro i dagarna så såg jag en väldigt avig storlek på plattor som går att sätta ihop.. Jag tror den var 15x21 cm. Varför? Dessa verkar mycket mer osmidiga!

  Men, så länge pärlorna säljs fortfarande är det inget större problem. Jag menar, man behöver ju sällan impulshandla plattorna lika ofta som pärlorna! Snart har jag ett paket från cchobby hos mig också, så då vet jag om det är exakt samma plattor som säljs där, de klassiska sätta-ihop-plattorna från Hama. Där kostar de i så fall 85 kronor för 10 st!

  SvaraRadera
 10. Samuel: Plattorna som är 15x21 är jävligt meningslösa och väldigt osmidiga. Det är bara lite större piggar som "håller ihop" dom med varandra och dom glider isär väldigt lätt.

  SvaraRadera
 11. Jag har tittat på cchobby och sökt efter "Hama" men allt jag hittar är genomskinliga ramar. Är det dessa ni menar att man kan koppla ihop. Jag har en Hama-platta som går att koppla ihop som är helt i vitt. Har jag helt enkelt missat dem på cchobby eller?

  Jag köpte mina första pärlor ifrån Panduro efter att ha hittat den här bloggen igår. Ska bli skönt när man kommer igång lite mera...=)

  SvaraRadera
 12. http://www.cchobby.se/product/11971-4520-532317/Hama-stiftplattor-Combi-fyrkant-10-st.html
  Det är genomskinliga piggplattor som går att sätta ihop och passar alldeles utmärkt ihop med den vita du redan har.

  SvaraRadera
 13. Tack Pärlan!

  Ska genast beställa ett par och sätta fart på kreativiteten.

  SvaraRadera
 14. Jag hörde idag att panduros ihopsättningsbara plattor har slutat tillverkas.

  SvaraRadera
 15. Hej anon.
  För det första så är det Hama som tillverkar dom, inte Panduro.
  För det andra så låter högst otroligt att dom valt att sluta tillverka dessa.
  Dels för att det är en oumbärlig produkt för vilken pärlpysslare som helst och dels för att både Bead Merrily, Hobbi.dk och CCHobby (efter min efterfrågan) har just sådana plattor i lager.
  Jag tycker det låter som en dålig ursäkt från Panduros sida om du frågar mig.

  SvaraRadera
 16. Hej Pärlan!

  Har du själv byggt med http://www.cchobby.se/product/11971-4520-532317/Hama-stiftplattor-Combi-fyrkant-10-st.html ? För när jag mailade cchobby och frågade om de var ihopsättningsbara plattor så fick jag svaret att det var de inte..?
  Jag är verkligen i krisbehov av fler plattor! :P

  SvaraRadera
 17. Frida: Jag har sådana hemma och vet att dom går att sätta ihop. Dom är dock genomskinliga. Men det kan jag leva med. Jag mailade också dom för att kolla och fick inget ordentligt svar.
  Men som det ser ut nu så har Panduro dom igen. Som nyhet...

  SvaraRadera
 18. Okej, tack så mycket! Jag har själv genomskinliga sedan förut, så det går nog bra. Men det låter grymt att Panduro börjat sälja dem igen också!

  SvaraRadera