onsdag 15 juli 2009

Zelda (Uppdaterad!)

8 juli 2009 kl. 18:11

Jag har väldigt länge velat göra ett speciellt motiv från The Legend of Zelda: Link's Awakening DX (Game Boy Color). Men jag lyckas inte hitta en bild direkt från spelet på den, bara taskiga videoupptagningar som resulterar i bilder som denna.Om någon orkar spela igenom spelet för att göra en skärmdump, råkar ha just den här bilden i bra kvalité (160x144) eller lyckas hitta den på stora vida intrawebbarna får ni gärna kontakta mig.


15 juli 2009 kl. 16:20

Ett grymt stort tack till Nilsson som fixade dom här bilderna till mig.

Nu ska jag bara välja vilken av dom jag ska använda.

11 kommentarer:

 1. Drog en snabb koll via google-image men ja hittade inget men kom på att de borde gå att förminska bilden till den faktiskt korrekta upplösning från ett gameboy-color. Testade det i photoshop och det vart bättre bild men eftersom det är en jpg så har ju färgerna flytit ut lite. Posterize på typ 10 gör det bättre... Upplösningen är 160x144 så vet du det också.

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen. Ska pilla runt lite i PS någon dag.
  Upplösningen var lätt att kolla upp :P

  SvaraRadera
 3. Jag älskar din blogg! :D

  SvaraRadera
 4. Fan vad kul att höra Anna!

  SvaraRadera
 5. en fråga då:
  om man ska sätta upp sin pärlplatta på väggen, borde man glasa in den då eller kan man bara hänga upp den som den är på nåt sätt? känns ju dyrt att måttbeställa glas liks...

  SvaraRadera
 6. Jag använder alltid ram eftersom jag tycker det ser mycket snyggare ut. Men många använder nålar eller häftmassa.

  SvaraRadera
 7. Ett tips anonym är att innan du fixar din mall i datorn för hur pärlplattan ska bli så bestämmer du vilka mått du ska ha på den i cm. Galerix är jag köper mina ramar har diverse olika storlekar och då tar jag bara den som är närmast det som passar.

  SvaraRadera
 8. Eftersom vattnet och fåglarna är animerade och Marin i slutet av scenen vänder sig mot Link får du två varianter av mig (screenshots från emulator):

  Ett


  Två

  SvaraRadera
 9. Ett grymt stort tack Nilsson!

  SvaraRadera
 10. Hej hallå!
  Just den laddningen utav pärlor hade jag beställt ifrån Ilka. (www.ilka.se) och det var helt anonyma påsar med 3000 pärlor/st för 16:-
  Dock var ju inte de nyanserna lika som de från Hama, vilket gör det lite trixigt. Dock är det ganska bra om man vill ha in fler nyanser osv.

  Jag var dock inte helt nöjd med beställningen, för att det tog sjukt lång tid och jag fick ingen information om dröjesmålet eller att en del färger var slut i sortimentet.
  Men men. Pärlor blev det i alla fall. Är cchobby en bra sida att beställa ifrån?


  Lycka till med Zelda-projektet! :D

  SvaraRadera
 11. Aha! Ilka har jag kollat på. Var inte så imponerad varken av hemsida eller sortiment. Det är Nabbi dom säljer (jag föredrar Hama).
  CCHobby är bra. Dom har stort sortiment (saknar bara två udda färger som jag tycker dom borde ha), bra priser (om man handlar för 400:- eller mer), snabba (sist jag beställde la jag ordern på torsdagsmorgonen och hade pärlorna på måndagen) och har lyx som hemleverans utan extra kostnad.

  SvaraRadera