torsdag 20 augusti 2009

Så här ser 258 000 pärlor ut! (uppdaterad)

Eller nästan iaf. Den ena påsen dom skickade var öppnad (?!) och en tredjedel av innehållet var utanför påsen. CCHobby har lovat att skicka en ny påse så det är lugnt.Nu ska jag fylla på alla mina burkar med pärlor sen hitta ett bra ställe att förvara resten...


20 augusti 2009 kl. 11:10

Till slut fick jag äntligen mina ersättningspärlor av CCHobby. Jag fick tillochmed en extra påse som plåster på såren.

Tyvärr har CCHobby ändrat hur dom levererar paket från DHL med hemleverans på två dagar, till Posten med uthämtning på närmaste utlämningsställe och en leveranstid på en vecka. CCHobby förklarar detta med att dom får ett bättre avtal med Posten (alltså billigare, för det är betydligt sämre för oss kunder). Båda paketen dom skicade för den här beställningen har åkt runt hela Skåne, blivigt felsorterat, omsorterats och varit på postterminalen flera dagar i rad utan att flyttat på sig. Att ringa till Posten och klaga hjälper inte heller då dom anser att dom inte har några som helst åtaganden angånde hur lång tid det ska ta att leverera paket från utlandet (CCHobby skickar allt från Danmark).
Istället har jag vädjat till CCHobby om att lägga till så att kunden själv kan få välja om dom vill ha sakerna skickade med Posten eller DHL.
Tycker du likadant så vill jag be dig att maila till dom på mail@cchobby.se och säga vad du tycker. Det har ju fungerat tidigare.

9 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilken färg är det längst upp till höger hörne? :)

  SvaraRadera
 2. Ser riktigt smaskigt ut. Själv köpte jag 4000 igår ;P

  SvaraRadera
 3. Det är #23 genomskinlig grå.

  SvaraRadera
 4. När man skriver ett avtal så får man oftast billigare om man väljer endast en leverantör, så jag tror inte dom är så sugna på att använda båda. Det är helt enkelt inte lönsamt att ha två olika leverantörer, som måste komma med lastbil varje dag.

  Men jag håller helt med dig om att Posten kan va bra kassa ibland. Men du hade extrem otur också om paketet studsat omkring i hela skåne, enda gången det hänt mig att ett paket åkt runt på flera ställen var när jag råka skriva en gammal adress.

  Du får väl planera dina inköp en vecka i förtid :)

  SvaraRadera
 5. Jo jag förstår att det är för att det är billigare för dom. Men priset är det samma för mig vilket ger mig sämre service för samma pengar.

  I så fall hade jag extrem otur med två paket i rad från samma företag. Jag tror mer på att Posten totalt skiter i hur snabbt det går med försändelser från utlandet.
  Paket 1: Skickat samma dag som jag la beställningen, dagen efter sorteras det i Malmö, dagen efter det så upptäcker dom i Eslöv att det är ett företagspaket som är adresserat till privatperson och att utkörning inte ingår (detta har jag också tagit upp med CCHobby och undrat varför dom inte skicka det som postpaket när det är till privatkund och dom säger att Posten ska sortera om det rätt så att det inte körs ut, men att det ibland kan bli fel), dagen efter det sorteras det igen i Malmö och körs ut till ETT serviceställe, dock inte MITT serviceställe och istället för att kontakta mig och fråga om jag har möjlighet att hämta det på ett annat ställe i Lund så skickar dom bara tillbaka det till Malmö där det åter igen sorteras. Denna gången sorteras paketet fyra gånger på tre dagar varpå det till slut kommer till rätt serviceställe. Och inte var Posten hjälpsamma när man ringde dom heller och när jag frågade om det inte finns någon tidsplan dom måste följa så säger dom bara att sådant inte finns då det är skickat från utlandet.

  Paket 2 (det med ersättningspärlor): Skickas samma dag som jag varit i kontakt med CCHobby, dagen efter sorteras det först i Jönköping och sen tre gånger i Malmö. Där får det sedan ligga i tre dagar tills det sorteras igen och hamnar i Eslöv där dom upptäcker att det är till en privatperson och att utkörning inte ingår (allltså händer det inte att det blir fel, utan än så länge alltid). Så återigen ska det tillbaka till Malmö för att bli sorterat igen varpå det tar två dagar till innan paketet finns på mitt serviceställe.

  Tilläggas kan också att Posten vid båda fallen skickat ut en avi INNAN paketet varit på servicestället som talat om för mig att från detta datumet och denna tiden kan du hämta ditt paket, men i ingen av fallen har det varit i närheten av rätt.

  SvaraRadera
 6. Vad fick du betala för den där mysiga högen plastbitar?

  SvaraRadera
 7. Hej! Jag har just börjat med pärlor. Jag har letat som en tok men hittar ingenstans vart man kan beställa pärlor ifrån till rimligt pris. Vart kan du rekommendera att jag beställer ifrån???
  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 8. Cindy: Hej. För det första står det alltid i högerspalten här på bloggen under "Var köper man pärlor" och sen står det även under "Vanliga frågor" som finns här: http://parlplattor.blogspot.com/2009/10/vanliga-fragor.html

  SvaraRadera