fredag 21 januari 2011

Mini, midi, maxi

Jag lekte lite med dom tre olika storlekarna som finns på pärlor för att verkligen se hur stor skillnad det är på dom.

11 kommentarer:

 1. SKIT SNYGGT! Jag har funderat lite på att göra något liknande men aldrig orkat eftersom att jag hatar att hålla på med mini pärlor >.<
  Men jag tycker definitivt att du ska fortsätta med det du gör tills du tjänar GRYMT mycket pengar på det :) är inne på din blogg varje dag föresten ;)

  SvaraRadera
 2. Åh, de stora pärlorna skulle va kul att testa. Barnsligt enkelt va? Hur är utbudet på stora pärlor förresten?

  SvaraRadera
 3. Jo dom stora är skitlätta att arbeta med. Jag har bara köpt dom i blandpaket än så länge, men vet inte var man får tag på sorterade om man skulle vilja ha större mängder.

  SvaraRadera
 4. Hej hej
  Skulle du kunna ta en liknande bild med t.ex. en enkrona och/eller en tändsticksask så man har något att referera till?

  Tack!

  SvaraRadera
 5. Jag har för mig att jag har sett sorterade på Maxi Stormarknad och Coop forum.

  SvaraRadera
 6. Efter att ha testat minipärlor för över ett år (importerade då - men det behövs inte nu - panduro har) sedan så kunde jag inte gå tillbaks till vanliga - så mycket bättre detalj med mini!

  SvaraRadera
 7. Anonym; Eftersom mini och midi finns i precis samma färger (och midi kan man blanda med Nabbi) så förstår jag inte riktigt hur dom kan bli mer detaljerade. Inte om man gör dom med lika många pärlor. Då handlar det ju bara om att gå tillräckligt långt ifrån motivet för att pärlorna ska se mindre ut.

  SvaraRadera
 8. Enkelt - midi blir för stora motiv om jag ska ha exakt samma "mönster" som mini.
  Därför gör sig mini väldigt bra.
  Vill ju liksom inte ha en hel dörr med ett enda motiv när jag kan ha exakt samma i mindre format och slippa gå långt bort från den för att se den snyggt.
  Tex så gjorde vi massa spel figurer i minipärlor till våran minijulgran denna julen - Det hade aldrig funkat med midi.
  Även till den stora granen så gjorde vi mini men då ännu mer detaljerade motiv.
  Funkar dessutom bättre som nyckelringar och annat. Pga att dem också är mycket tunnare så kan man klistra dem på tex dagböcker, album osv.

  SvaraRadera
 9. Jag tänker tvärt om, att ska jag göra en tavla på 50x50 cm så blir det ju fyra gånger så många minipärlor.
  Sen tycker jag att minipärlorna är ett helvete att arbeta med. Bara svampen här tog flera gånger längre tid än med dom vanliga pärlorna och jag skulle aldrig få för mig att göra något som är större än tv-spelskaraktärer.
  Går dom inte sönder lättare när man använder dom som nyckelringar?
  Sen tycker jag ju att det är snyggt och en del av konstsättet att det är lite "pixligt" och att man får backa ett par steg för att se vad det är.

  SvaraRadera
 10. Ja, du har nog rätt i att det lite beror på vad man gör med pärlorna och vad man föredrar.
  Jag är mest inne på spel saker enbart - även om jag gjort en del saker för andra mer baserat på crossstitching mönster. Jag gör altså inte tavlor med personer som du gör - så jag kan inte svara på hur det hade blivit bättre eller sämre med mini.
  Jag använder bara nyckelringar tills jag tröttnar och byter ut så jag vet inte om eller hur snabbt dem går sönder. Men kan ju tänka mig att en pärlfigur som inte är bakom glas och används dagligen har en större chans att gå sönder:P
  Men att jobba med dem tycker jag är lätt. Får bara se till att ha en pinsett såklart. Det går rätt snabbt tycker jag. Sen så är det ju extra kul att man ser medans man jobbar hur bra det blir eller om jag vill ändra på något och inte behöver backa och kolla över som jag gjort innan med midi.

  SvaraRadera